Karvanoppaista avaruuspölyä pilven takaa

Ulkoavaruudellinen lautasmatka vailla vertaa ja virtaa. Avaruuslätty- potpuri Merihaan Rembrandtin uunituoreina paistoksina. En istunut ja palanut vaan tein tähdellisen itäisten makustuksien rakettimatkan pitsirihmastojen silmän kääntöpiiriin.

Jatkan aloittamaani tutkimusmatkailua ulkoavaruudellis-gastronomisissa sfääreissä. Värikoodaus ja sommittelu on suoraan Plutosta. Kosmologisen katseeni johtopäätös maailmankaikkeuden loputtomuuteen antaa olettaa että jossakin on aurinkokunta jonka Napanöyhtä nimisellä planeetalla puhutaan vain Rauman murretta. Pitsiset kraaterit, vuonot ja meteoripilvet ovat ulkoavaruudellisia välähdyksellisiä tilanteita ja pinnan syvyyksiä.

Tämä piakkoin löytyvä aurinkokunta ottaa etäisyyttä totuttuun kuvakielen ja tekniikan tradition ilmastoon sekä kaikkeen ylianalyysiin. Lennän raketilla Nurmeksen, Helsingin ja Rauman ystävyyskaupungin Graffiitin yli ja imen sen ylivoimaista draamaa: Tämän aurinkokunnan ytimen puolustusvoimat tykittävät pelkillä väreillä ja vilkuttavat häntäänsä. Teoksissani sukellan abstraktin tajunnanvirran kuvastooni ja pössäytän outouden maiseman, jota ei ehkä ole olemassakaan muualla kuin villakoiraisena kasana mummon mökin sängyn alla.

Harri Kivi