”Pois takatunkkainen tuhina, takapihojen hyttysten ininä, sillä nyt ajaudutaan korreen kuvan mysteeriseen juhlavirtaan, jossa kalasaalis on taattu. Kosmisia tähtitaiteen historian meteoriittisia kerrostumia olen kierrättänyt ja sorminäppärästi karttakepillä ojentanut törmäyskursseille keskenään. Planeetanjahtaukseni viivakoodit laukaisevat kuusen alta elämän painosta vapaan äitimaan lentoon supernovan tulitikkuleikkien aarteiden äärelle. Körttikansan kaalipeltojen kylmien pilvien vastainen värieni voimakas oma tahto, koristautua aurinkopeilien kimmellysherkän täystimanttisessa tällingissä, räjäyttää outouden iloista tykkilunta silmille.”

Maailmankaikkeutta luodatessaan Kivelle avaruus on myös näkymättömän ja kaiken katoavaisuuden vertauskuva. Vastakohtaisuuksien ilotulituksessa esille nousee suurten sävyjen kirjo, joka koskettaa ja kohahduttaa. Veistoksellisten maalausten sisälle on vangittu välähdyksiä elämästä. Teosten optisuus ja transparenssi korostavat koristeellisuuden ja askeettisuuden liittoa. Heijastukset ovat olennaisessa roolissa.

Pop-taiteen hengessä, surrealismin jalanjäljillä, mutta selkeästi omaa tietään kulkien ja vertailukohtia paeten Kivi haastaa itsensä ja katsojan avaruusmatkalle pinnan syvyyksiin. Rohkeasti, kiillettä ja loisteliaisuutta kaihtamatta.

Harri Kivi (s. 1961) debytoi kuvataiteilijana 1990-luvulla. Kivi on osallistunut ryhmänäyttelyihin, kuratoinut näyttelyitä ja tapahtumia ja pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä, viimeksi Kemin taidemuseossa 2008. Hänet tunnetaan myös mm. Kauppala- Puska- Myrsky- ja Tervetuloa meille -hankkeiden moottorina. Kivi on Helsingin Taiteilijaseuran, Taidemaalariliiton ja Muu ry:n jäsen.

Jalkautusosio
Ravintola Kolme seppää, Sapuskatauluja, Art goes kapakka, Helsingin juhlaviikot, Kalevankatu 1 , 12.–30.8.
Laterna magica, I sette fratelli, Rauhankatu 7, 29.7.–30.9.
Candela Import Oy, Kapteeninkatu 8-10, 1. 8. – 30.9.
Ompeluateljee BSW, Ratakatu 5, 1.8.–30.9.
Kampaamo Minna Puhakka, Ludviginkatu 7 B, 1.8.–30.9.
Harri Syrjänen, Ratakatu 1, 1.8. – 30.9.
Decoväri, Aleksis Kiven katu 30, 1.8.–30.9.
Relandersgrund ravintolalaiva, Rautalapio, Hommage to Jim Dine, Pohjoisranta, 1.8.–30.9.
Sirkka Könönen, Liisankatu 17 A, 1.8.–30.9.
PAF Silverform, Museokatu 7, 1.8.–30.9.
MTKL (Mielenterveyden keskusliitto), kuuden kerroksen soossi, Ratakatu 9, 1.8.–30.9.
Arthur, Vastakatse, Rikhardinkadun kirjaston taidelainaamo, Rikhardinkatu 3, 3.–30.9.